Benoît Lahaye Rosé de Macération

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

12,00 %

Viinialue

Bouzyn kylässä sijaitseva tarhaviini Les Juliennes-tarhalta. Tarhan köynnökset istutettiin vuonna 1973.

Lehdistö

Peter Liem: "It comes from Les Juliennes, a chalky parcel in the western sector of Bouzy. It was macerated for 18 hours, employing largely whole clusters, which has resulted in spicy, elegantly fragrant notes of cranberry, redcurrant, tangerine and pink grapefruit, feeling pungently aromatic yet finely wound. Its low dosage of 3 g/l accentuates its vinosity—there aren't many rosé champagnes being released at this level of dosage, and here it works exceptionally well, allowing the fruit to express itself while remaining intensely focused and soil-expressive."

 

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

68,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Benoît Lahayen pikkuruinen viljelijätuottaja (RM) sijaitsee Bouzyn Grand Cru-kylässä, Montagne de Reimsin etelärinteellä. Tilan koko on vain 4,8 hehtaaria ja tarhat sijaitsevat Bouzyn (3 ha), Ambonnayn (1 ha), Tauxièresin (0,6 ha) ja Voipreuxin (0,2 ha) kylien alueilla. Suurin osa (90%) viljelmistä on Pinot Noiria ja loput Chardonnayta. Cöte de Blancsin alueella sijaitsevan Voipreux'n Chardonnay-palstoja hoitaa Pierre Larmandier.

Luomuviljely 1990-luvulta, vuodesta 2007 lähtien luomusertifiointi, ja täysin biodynaamisesti (Biodyvin-sertifioidusti) 2010 alkaen. Suurin osa perusviinien käymisestä tehdään 228 litran tynnyreissä villihiivan avulla. Sulfiittilisäys on vähäistä ja pyrkimys on mahdollisimman luonnonmukaiseen, manipuloimattomaan viinityyliin.