Jamet Côte-Rôtie 2019

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

14,50 %

Ruokasuositus

Voimakkaat liharuuat, kuten riista. Voimakkaat, kovat juustot.

Lehdistö

98/100p Decanter Magazine: Jean-Paul Jamet said '2019 gave wines in the style that I like to make'. A step up from the 2018 vintage, the 2019 is more vibrant and intense. A blend of 25 parcels, amounting to 17ha, almost exclusively on schist soils. No destemming. A tasting of nine different barrels across a variety of lieux-dits suggest that the 2019 Côte-Rôtie is very special indeed. This is vibrant and intense, but not as sunny as the 2018 in style - sugars and phenolics progressed at the same gradual rate in 2019, making for a more harmonious and balanced wine. You feel the hot vintage in the wine, but it's represented more as power and intensity than hot alcohol. Vivid and highly impressive. Drinking Window 2022 - 2045.

95-98/100p Jeb Dunnuck: Schedule to be bottled shortly after my visit, the 2019 Côte Rôtie has gorgeous, floral nuances that give way to more peppery, meaty, gamey notes that are the hallmark of this wonderful estate. Medium to full-bodied, it has considerable elegance and finesse on the palate (Jean-Paul compares this to his 2001 and 2007), silky tannins, and a beautiful finish. It’s going to have some up-front appeal as well as a broad drink window.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Rhône, Ranska

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. Näistä tarhoista Jamet tuottaa poikkeuksellisen upeita Côtes du Rhône-viinejä. Vuosikerrasta 2015 eteenpäin talon tuotannossa tulee olemaan myös valkoinen Condrieu-viini, Viognier-lajikkeesta.

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.