Barone Pizzini

Tulosta
Lombardia, Italia

Barone Pizzinin historia vie aina vuoteen 1870 jolloin veljekset Enrico ja Bernardino perustivat Pizzini Wine Companyn. Franciacortaa talo alkoi kuitenkin vasta tuottamaan rekisteröidyttyään ensimmäisten joukossa vuonna 1967 uuteen laillistettuun DOC alueeseen. Ensimmäinen tuotettu vuosikerta Barone Pizzinin Franciacortaa on vuodelta 1971. 1990- luvulla talo otti mukaan joukon viiniä rakastavia sijoittajia, joka mahdollisti laajennukset sekä ensimmäiset kokeilut luomutuotannon parissa. Vuodesta 2007 lähtien koko Pizzinin tuotanto onkin ollut 100 % luomua. Talo oli ensimmäinen italialainen viinitalo, jolle myönnettiin ISO 14064 sertifikaatti kasvihuonepäästöjen vähentämisestä sekä vuodesta 2015 talo on ollut sertifioitu kestävän kehityksen edelläkävijä.