Paolo Cianferoni

Caparsa

Tulosta
Toscana, Italia

Caparsan viinitalo sijaitsee Radda in Chiantin kunnassa, joka on Toscanan alueen ja ehkä jopa yksi maailman kauneimmista ja hurmaavimmista alueista. Paolo Cianferonin isoisä osti tilan ja tarhat vuonna 1965 ja Paolo perheineen on pyörittänyt Caparsan viinitilaa vuodesta 1982 saakka. Yhteensä perheellä on tarhoja reilu 11 hehtaaria ja työskentely tarhoilla tapahtuu mahdollisimman luonnollisin menetelmin ilman rikka- ja tuholaismyrkkyjä. Tavoitteena pitää tarhojen ekosysteemi mahdollisimman monipuolisena ja tasapainossa. 

Paolo tiivistää hänen viininviljely-filosofiansa seuraavasti: "Caparsa's philosophy can be simplified in one single word: tradition. Our wine culture is hand down since the sharecropping system when the wine was considered like food and complementary to food. That's why the healthiness of all our productive processes and the wine itself is the best characteristic and expression of our philosophy."