Rock fermenters

Castell d'Encus

Tulosta
Costers del Segre, Espanja

Castell d'Encus on Torresin entisen teknisen johtajan, Raul Bobetin, ainutlaatuinen viinitila Katalonian Pyreneillä, Talarnin kylässä, Lleidan maakunnassa. Alue on käytännössä Pyreneitten alarinteitä ja viiniköynnös kasvaa tilalle 850-1000 metrin korkeudessa, kalkkikivisessä maaperässä. Raul Bobet löysi tilan etsiessään sopivaa aluetta, jossa ilmaston lämpenemisestä huolimatta voidaan tuottaa raikasta ja hienostunutta viiniä. Castell d'Encusin viinit ovatkin juuri uniikkeja raikkaudessaan ja eleganssissaan. Niiden esikuvat löytyvät niin Saksasta, Burgundista kuin Pohjois-Rhônestakin. Tarhojen yhteispinta-ala on 23 hehtaaria ja niissä viljellään lajikkeita kuten Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon ja Albariño. Tila noudattaa puhtaasti luomuviljelyn periaatteita. Tilalla on 1200-luvulta peräisin olevia, munkkien kallioon hakkaamia käymisastioita, joita Raul Bobet hyödyntää viiniensä valmistuksessa. Erityisesti viinit Quest (Bordeaux Blend) ja Thalarn (Syrah) saavat käydä näissä historiallisissa kalliokuopissa.