Olivier Collin

Champagne Ulysse Collin

Tulosta
Champagne, Ranska

Champagnen seutu on täynnä nousevia tähtiä ja yksi kirkkaimmin tuikkivista on Olivier Collin, jonka viinitalo sijaitsee Congyn kylässä Côte des Blancsin eteläpuolella. Collin työskenteli vuonna 2001 Anselme Selossen kanssa ja kokemus muutti hänen elämänsä. Vuonna 2003 hän sai haltuunsa perheensä omistamat viinitarhat, jotka olivat pitkään olleet vuokralla paikallisille viinikauppiaille. Ensimmäisen oman viininsä Collin tuotti vuonna 2004 Les Pierrières nimiseltä tarhalta, joka sijaitsee La Gravellen kylässä, Congyn itäpuolella. Tarhan pinta-ala on vain 1,20 hehtaaria ja karun liitumaan päällä on Champagnen alueelle hyvin harvinaista mustaa kvartsikiveä (Silex, suomeksi Sertti). Les Pierrièresin tarha viettää kaakkoon ja tarhan köynnökset ovat noin 30 vuotiaita. Viininteko on mahdollisimman luonnollista ja käyminen tapahtuu villihiivalla. Alkoholikäyminen ja malolaktinen käyminen tapahtuvat pienissä 3-6 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä ja viiniä ei kirkasteta tai suodateta. Dosage, eli Samppanjan makeutus on hyvin vähäistä, 0-2 g/l riippuen Samppanjan vuosikerrasta ja tyylistä. Olivier Collin tuottaa myös kahta muuta tarha-Samppanjaa. Congyn kylän Les Roises-tarhalta tulee erittäin täyteläinen cuvée, jonka rypäleet on kerätty yli 60 vuotta vanhoista köynnöksistä. Tämä tarha viettää etelään ja tuottaa aivan poikkeuksellisen kypsiä Chardonnay-rypäleitä. Collinilla on myös Les Maillon-niminen tarha Barbonne-Fayelin kylässä, jossa viljellään Pinot Noir-lajiketta. Tältä palstalta Collin tuottaa varsinaisen friikki-Samppanjan, jonka voima ja täyteläisyys ovat täysin poikkeuksellisia. Talon vuosituotanto on noin 20 000 pulloa.