Nea ja Juha Berglund

Château Carsin

Tulosta
Bordeaux, Ranska

Vuonna 1990 suomalainen viinialan konkari Juha Berglund osti Carsinin tilan kumpuilevalta Cadillac Côtes de Bordeaux’n alueelta. Chateau ja kellaritilat uusittiin täysin ja pian hehtaareita oli paljon sekä tuotantomäärät suurehkoja. Tilan koko on pienentynyt huomattavasti sitten 1990-luvun; tänä päivänä Carsinilla on 22 hehtaaria viinitarhoja, joilla viljellään 9 eri lajiketta. Kaikki Carsinin viinit valmistetaan omilta tarhoilta, joista tilan oma henkilökunta pitää huolta ympäri vuoden. 

Nykyään Juhan tytär Nea Berglund johtaa tilaa ja on vastuussa tarhoista sekä viininvalmistuksesta. Isä-tytär-tiimi työskentelee tiiviisti yhdessä ja kehittää Carsinia yhä luonnonmukaisempaan suuntaan. Viinit valmistetaan varsin minimaalisella kellarityöskentelyllä ja lähitulevaisuudessa kaikki tarhat siirretään luomuviljelyyn, suurin osa niistä jo hoidetaankin luomumenetelmin. Toisin kuin monilla muilla Bordeaux’laisilla tiloilla, Carsinilla ei ole satojen vuosien perintöä viininvalmistuksesta. Tämä mahdollistaa kokeilunhaluisen viininvalmistuksen klassisessa Bordeaux’ssa. Carsinilla viljellään yhä enemmän paikallisesti harvinaisempia lajikkeita kuten Sauvignon Gris’tä, Carmenerea ja Malbecia ja valmistetaan Bordeaux’n valtavirrasta poikkeavia viinejä.

www.carsin.com