Au naturel

Cidre 2 Table - Cyril Zangs

Tulosta
Normandia, Ranska

Cyril Zangs on kotoisin Normandiasta, jonne hän palasi työskenneltyään kirjakauppiaana ja haaveiltuaan viinitilallisuudesta tekemään siideriä, kuten hänen isoisänsäkin aikanaan. Hänen omenatarhallaan Glosin alueella kasvaa 69 eri omenalajiketta puissa, jotka ovat 15-60 vuotiaita. Sato korjataan käsin osittain ennen kun omenat putoavat puusta ja jätetään kypsymään kuudeksi viikoksi ennen puristusta. Omenat pestään huolellisesti, mutta varovaisesti, jotta kuorten luonnollista hiivakantaa ei menetetä, sillä mehu käy siideriksi vain luonnon hiivoilla. Ensimmäisen käymisen jälkeen tehdään pullotus, sulfiitteja ei lisätä missään vaiheessa eikä siidereitä myöskään suodateta.