Alain Graillot

Domaine Alain Graillot

Tulosta
Rhône, Ranska

Alain Graillot on Crozes-Hermitagen viinialueen kirkkaimpia tähtiä. Laadukkailla viineillään tämä tuottaja todistaa, että pitkät perinteet eivät aina ole välttämätön edellytys huippulaadulle; Domaine Alain Graillot tuotti ensimmäiset viininsä vuonna 1985, joten kyse on varsin nuoresta viinitalosta Rhônen mittapuun mukaan. Alain Graillot toimi ennen viinitilalliseksi ryhtymistään kemian teollisuuden palveluksessa ympäri maailmaa. Graillotin tila on kooltaan noin 21,50 hehtaaria. Valtaosa (20 hehtaaria) tilan viinitarhoista sijaitsee Crozes-Hermitagen alueella. Graillotilla on myös kaksi pientä palstaa (0,12 ha) Hermitagen kukkulalla ja noin 1,50 hehtaaria Rhône-joen länsirannalla, Saint-Josephin alueella. Graillot uskoo sadon rajoittamiseen laadun takaamiseksi. Kypsät rypäleet ja pieni satoisuus köynnöstä kohden takaavat konsentroituneen viinin. Graillot tuottaa perus-Crozes-Hermitagen ohella prestiisi-cuvéeta nimeltä La Guiraude. La Guiraude on sekoitettu valikoiduista tynnyreistä, jotka Graillotin mielestä ovat vuosikerran laadukkaimmat. Punaisen Crozes-Hermitagen ohella Graillotin tuotannossa on myös valkoinen Crozes-Hermitage marsanne- ja roussanne-lajikkeista. Graillotin viinit ovat parhaimmillaan todella tiiviitä ja jänteviä. Graillot hyödyntää uusia tynnyreitä harkiten, joten tammen vaikutus on yleensä hyvin hillitty, ja pinnalla on ennen kaikkea syrah-lajike puhtaimmillaan. Tammitynnyrit Graillot hankkii käytettynä Burgundin huipputuottajilta, kuten Dujacilta ja Sauzetilta. Alain Graillot on laajentanut viime aikana toimintaansa myös Marokkoon, missä hän tuottaa, yhteistyössä paikallisen Thalvin-viinitalon kanssa, kohtuuhintaista mutta erittäin tyylikästä Tandem-viiniä syrah-lajikkeesta. Graillotin tavoitteena on tuottaa tyylillisesti hienostunutta ja raikasta viiniä, jonka esikuva on nimenomaan pohjois-Rhônen raikkaat ja moniulotteiset viinit.