Au naturel

Domaine du Coulet

Tulosta
Rhône, Ranska

Matthieu Barret peri toisen maailmansodan jälkeen perustetun Domaine du Couletin isoisältään vuonna 1998. Matthieu ei halunnut jatkaa sadon myymistä mm. Chapoutierille ja Delas’lle vaan teki viiniksi ensimmäisen satonsa vuonna 2000, ryhtyi luotsaamaan tarhoja luomuun vuodesta 2001 alkaen ja biodynaamisuuteen vuodesta 2002. Tarhat sijaitsevat pääosin Cornas’n apellaatiossa sekä Côtes du Rhônessa, yhteensä 13ha. Köynnökset on istutettu 1920 ja Matthieun isoisä on uusinut könnöksiä suuremmalti vuosina 1970 ja 1980.

 Matthieulle yksinkertainen viinintekeminen tarkoittaa mehun puristamista matalalla paineella, kypsyttämistä vanhassa tammessa, suodattamattomuutta ja mahdollisimman alhaista sulfiitinlisäystä. Vuodesta 2006 lähtien hänellä on ollut käytössä sementtimunia ja joitain viinejä tehdään ainoastaan parhaina vuosina, esimerkiksi Billes Noires.