Au naturel

Ferlat Silvano

Tulosta
Friuli Venezia Giulia, Italia

Ferlat Silvanon viinitila sai alkunsa vuonna 1950 kun Silvano Ferlat istutti muutaman hehtaarin viiniköynnöksiä Cormonsin kylän ympäristöön Collion ja Friuli Isonzon alueelle, aivan Slovenian rajalle. Tällä hetkellä Ferlatin perhe viljelee yhteensä noin 6 hehtaaria köynnöksiä ja tilasta vastaa Silvanon poika Moreno.

Moreno viljelee pääosin paikallisia valkoisia lajikkeita; Malvasia, Pinot Grigio, Friulano, Ribolla Gialla sekä myös hieman Cabernet Francia. Viinitarhoilla ei ole käytetty kemikaaleja yli 20-vuoteen ja tuotanto on luomu-sertifioitua. Kellarissa viinit käyvät villihiivoilla ja valkoiset lajikkeet maseroituvat kuorien kanssa aina parista tunnista muutaman päivän ajan ennen kypsytystä. Moreno on tuonut viinivalmistukseen mukaan myös moderneja menetelmiä kuitenkaan pitkiä perinteitä ja mahdollisimman luonnonmukaista viinivalmistusta unohtamatta. Ferlatin viinit ovat aina puhtaan raikkaita, upean aromikkaita sekä moniuloitteisia.

Moreno aloitti pari vuotta sitten myös uuden projektin nimeltä 'No Land Vineyard', jossa hän tekee ystävältään vuokraamalta pieneltä sekatarhalta (field blend) yhden huumaavan valkoviinin sekä mehukkaan Merlot-vetoisen punaviinin.