Au naturel

La Vrille et Papillon

Tulosta
Rhône, Ranska

La Vrille et Papillonin pienen pieni tila sijaitsee Ardechen alueella Rhônen laaksossa. Meryl Croizier ja hänen vaimonsa Geraldine perustivat pikkuruisen luomutilansa Merylin isovanhempien entiseen kotitaloon vuonna 2010 ja ensimmäinen vuosikerta heille oli 2012. He viljelevät yhteensä noin 5 hehtaaria tarhoja luomu- ja biodynaamisin menetelmin, joista he omistavat 1,5 hehtaaria (Merylin isovanhempien palsta) ja loput ovat heille hyvältä ystävältään vuokralla. Ennen oman viinitalon perustamista, Meryl opiskeli viininviljelyä Dijonin kaupungissa Burgundin alueella, jonka jälkeen hän siirtyi Montpellieriin opiskelemaan enologiksi. Valmistuttuaan enologiksi, Meryl työskenteli muutaman vuoden professorina ranskalaisessa maatalous/maanviljely-yliopistossa erikoistuen viininviljelyyn ja enologiaan.

La Vrille et Papillon tekee noin 7 eri viiniä paikallisista lajikkeista; Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache, Ugni Blanc ja Viognier. Viinit käyvät villihiivoilla, niitä ei suodateta eikä kirkasteta ja sulfiitin lisäys on hyvin vähäistä ja esimerkiksi Z Rouge-cuveeseen ei lisätä sulfiittia ollenkaan missään valmistusvaiheessa. Jos Meryl kokee että viiniin täytyy lisätä pieni määrä sulfiittia, tapahtuu se pullotusvaiheessa. Tyylillisesti Vrille et Papillonin viinit ovat herkullisen hedelmäisiä ja hapokkaita, jotka säväyttävät aina upealla juotavuudellaan.