Le Vigne di Eli

Tulosta
Sisilia, Italia

Marco de Grazia perusti tämän pienen viinitalon vuonna 2006 Etnan pohjoisosiin. Viinitalo sai alkunsa yllättäen kun Marcolle tarjoutui mahdollisuus ostaa yksi pieni palsta Etna rinteiltä ja pienen hetken kuluttua tuli toinen tarjous ja kolmaskin. Kyseiset palstat sijaitsivat huippupaikoilla; Feudo di Mezzo ja Mognazzi-Voltasciara, joten päätös oli helppo. Viinitarhat olivat niin pieniä ja kauniita ja muistuttivat Marcoa tyttärestään, joten hän nimesi viinitalon tyttärensä Elenan (Eli) mukaan. Kaikki viinitalon värikkäät ja leikkisät etiketit ovat myös Elin tekemiä oikeita piirroksia.

Marcon rakkaus omaa tytärtä kohtaan sai hänet ajattelemaan muidenkin lapsia ja erityisesti niitä kenellä on vaikeaa, joten alusta asti suurin osa talon tuotoista menevät firenzeläiselle lasten sairaalalle 'Ospedale Pediatrico Meyer'.

Le Vigne di Eli viljelee 5 hehtaaria viinitarhoja Etnan pohjoisrinteillä, joista 3,5 ha on Nerello Mascalesea, 0,5 ha Nerello Cappucciota ja 1 ha valkoista Carricantea. Viljely tapahtuu luomumenetelmin. Vuodessa talo tuottaa noin 20 000 pulloa jakautuen muutamaan eri cuveeseen. Marco de Grazia on tullut tunnetuksi viinivaikuttajaksi toimimalla kuuluisan Etna-talon, Tenuta delle Terre Neren omistajana.