The Cronk family

Mirabeau en Provence

Tulosta
Provence, Ranska

Mirabeau on lontoolaisen Stephen Cronkin perustama viinitalo Cotignacin kylässä, Provencessa. Stephen työskenteli yliopisto-opintojen jälkeen vajaan kymmenen vuoden ajan viinibisneksessä. Myytyään yrityksensä hän teki 15 vuoden uran globaalissa telecom-bisneksessä. Kyllästyttyään jatkuvaan stressiin ja korporatiiviseen oravanpyörään päätti hän vuonna 2008 jättää kaiken taakseen ja muuttaa perheensä kanssa Provenceen. Tavoitteena hänellä oli tuottaa poikkeuksellisen laadukasta Provencen roseeta.

Mirabeau perustettiin vuonna 2009 ja apunaan Stephenillä on kovan luokan tiimi, jolla on osaamista niin viininteosta kuin myynnistä ja markkinoinnista. Viinien teosta vastaavat Jo Aherne (Master of Wine), joka ennen Mirabeauta teki viiniä mm. Marks & Spencerille ja Harrodsille. Hänellä on siis osaamista myös kuluttajan toiveista laadukkaan viinin suhteen. Muita Mirabeaun viinintekijöitä ovat Provencessa 30 vuotta viiniä tehnyt Bruno Siviragol ja Toulousen yliopistossa enologiaa opiskellut Nathalie Longefay. Mirabeaussa yhdistyy tinkimätön laatuajattelu ja vahva kaupallinen osaaminen. Keväällä 2018 tiimin UK-myyntijohtajaksi liittyi 18 vuotta Moët Hennessyllä viihtynyt Peter Edwards.

Korkean aistinvaraisen ja kaupallisen laadun ohella Mirabeaun rosé on erittäin maltillisesti hinnoiteltua, tavoitteena saavuttaa laajan yleisön hyväksyntä. Tämä näkyy mm. tuottajan viestinnässä, jossa upeasti korostetaan provencelaista elämäntapaa, aurinkoa ja iloa. Mirabeau on hyvin aktiivinen somessa (FB & IG), ja heillä on mm. Youtuben katsotuin viinivideo (yli 300 muuta videopostausta).