Au naturel

Montsecano (André Ostertag)

Tulosta
Casablanca Valley, Chile

Montsecano on alsacelaisen viinintekijän André Ostertagin ja hänen kolmen chileläisen ystävänsä kunnianhimoinen pienprojekti tavoitteenaan tuottaa Chilen parasta Pinot Noir-viiniä. 5,0 hehtaarin kokoinen tarha sijaitsee Chilen viileässä Casablanca-laaksossa, vain 10 kilometriä mereltä. Rypäleet kasvavat ymppäämättömissä köynnöksissä, graniittisessa maaperässä, 300-500 metrin korkeudella merenpinnasta. Viljely noudattaa biodynaamisen viljelyn periaatteita mutta ilman sertifiointia. Viini saa käydä ja kypsyä munanmuotoisissa 16 hehtolitran betoniastioissa 12-18 kuukauden ajan. 

Refugio Montsecano on tilan toinen viini, joka tulee erilliseltä 2 hehtaarin kokoiselta tarhalta, jonka mikroilmasto on hieman lämpimämpi kuin Montsecanon. Tämän tarhan viljely noudattaa luomuviljelyn periaatteita.