Chablis 1er Cru Vaillons Les Minots 2017

Lataa pdf
Väliaikaisesti loppu
Rypälelajikkeet
Chardonnay
Alkoholi
12,50 %
Luonnehdinta

Avoin tuoksu on kypsän hedelmäinen, mausteinen ja kermainen. Melko täyteläinen maku on kuiva ja raikkaan hapokas, mutta mehukas hedelmäisyys sekä pyöreä kermaisuus tekevät viinistä jo nyt maistuvan ja tasapainoisen.

Ruokasuositus

Äyriäiset, runsaanmakuiset kalaruuat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty Les Minots-nimiseltä palstalta Les Vaillonsin Premier Cru-tarhan sisällä. Palstan köynnökset ovat yli 70 vuotta vanhoja ja tarhan savinen ja kalkkikivinen maaperä tuottaa hyvin runsasta mutta tiukan mineraalista viiniä. Allen Meadows: "Minots is another spelling for the climat Mélinots which was originally known as Les Minos; it is generally considered to be the warmest of all of the climats within Vaillons yet curiously the wines always seem to retain good acidity"  

Muuta

Käyminen ja kypsytys on tehty vanhoissa tammitynnyreissä.

Lehdistö

89-92/100p Allen Meadows: A notably ripe nose flirts with exoticism yet it remains quite subtle on the fresh aromas of pear, apple and tidal pool wisps. The rich and moderately full-bodied flavors possess excellent minerality that also suffuses the citrusy, focused and notably dry finale. Lovely juice with fine mid-term development potential.

Laatikkokoko
12 kpl/laatikko
Hinta

44,50 € ALV. 24% 35,89 € ALV. 0%