Chablis 1er Cru Vaillons Les Minots 2018

Lataa pdf
Väliaikaisesti loppu
Rypälelajikkeet
Chardonnay
Alkoholi
12,50 %
Luonnehdinta

Avoin tuoksu on kypsän hedelmäinen, mausteinen ja kermainen. Melko täyteläinen maku on kuiva ja raikkaan hapokas, mutta mehukas hedelmäisyys sekä pyöreä kermaisuus tekevät viinistä jo nyt maistuvan ja tasapainoisen.

Ruokasuositus

Äyriäiset, runsaanmakuiset kalaruuat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty Les Minots-nimiseltä palstalta Les Vaillonsin Premier Cru-tarhan sisällä. Palstan köynnökset ovat yli 70 vuotta vanhoja ja tarhan savinen ja kalkkikivinen maaperä tuottaa hyvin runsasta mutta tiukan mineraalista viiniä. Allen Meadows: "Minots is another spelling for the climat Mélinots which was originally known as Les Minos; it is generally considered to be the warmest of all of the climats within Vaillons yet curiously the wines always seem to retain good acidity"  

Muuta

Käyminen ja kypsytys on tehty vanhoissa tammitynnyreissä.

Lehdistö

88-91/100p Allen Meadows: Notes of grapefruit, tidal pool and white flowers precede racy, intense and overtly stony middle weight flavors that are shape by markedly citrus-tinged acidity on the dry and mildly strict finish. Some patience will be necessary as this is quite tightly wound at present.

Laatikkokoko
12 kpl/laatikko
Hinta

46,00 € ALV. 24% 37,10 € ALV. 0%