Grans-Fassian Catherina Riesling 2016

Lataa pdf
Rypälelajikkeet
Riesling
Alkoholi
12 %
Kuvaus

Lämpötilakontrolloitu viileäkäyminen kahdeksan viikon ajan terästankeissa. Kypsytetty sakkoineen pari kuukautta ennen pullottamista.

Viini juo hyvin jo tuoreena vuosikerrasta, mutta tuhdimman rieslingtyylin ystäville säilyy ja paranee 4-6 vuoden kellaroinnilla.

 

Luonnehdinta

Upean raikas, puolikuivahko moselilainen Riesling, jonka jäännösmakeus (15 g/l) antaa täyteläisyyttä ja korostaa kypsän sitruksista hedelmäisyyttä. Kepeän Rieslingin tapaan viinissä on teräksenluja mineraalisuus, ja pitkä, tasapainoinen jälkimaku. Vaalea aprikoosia, vihreää omenaa, hyvin vivahteikas.

Ruokasuositus

Riesling on taikasana kaikkeen! Viini sopii kesän rapeista kasvisruoista vaaleille kaloille ja äyriäisille. Se taipuu hapokkaiden pehmeiden juustojen seuraan, ja hyvin vaikka vaaleille lihoille ja raakamakkaroille. Herkät aasialaishenkiset ruoat, kuten sushi, vietnamilaiset kesärullat, tai korealaiset miedot ruoat, yhtä lailla singaporelaiseen tapaan tehty kirpakanmakea wokki.

Viinialue

Grans-Fassianin viinitila sijaitsee Leiwenin kylässä, Saksan Moselin historiallisella viinialueella. Jokitörmän erittäin jyrkillä lounaisrinteillä maaperä on alueelle tyypillisesti sinistä ja vihreää liusketta, mikä on Rieslingille paras kasvuympäristö.

Muuta

 

 

Pullokoko
0,75 l cl
Laatikkokoko
6 kpl/laatikko
Hinta Alkossa

14,99 € ALV. 24% 12,09 € ALV. 0%

Saatavilla Alkosta tuotenumerolla 584377
Siirry tästä Alko.fi verkkokauppaan