Quinta de la Rosa Douro LBV Port 2015

Lataa pdf
Rypälelajikkeet
Field blend: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Cão, Souzão
Alkoholi
19,5 %
Kuvaus

QLR:n huippuosaamista ovat elegantit portviinit, ja LBV on tavallaan talon käyntikortti - se pidetään samanlaisena vuodesta toiseen. Heti nautittavissa, mutta LBV:lle poikkeuksellisesti se kypsyy vielä 8-10 vuotta pullossa olevan sakan ansiosta.

Luonnehdinta

Muhkea ja elegantti. Tummaa marjaa ja hedelmää, jouluisia mausteita, hieman yrttisyyttä ja jopa mineraalisuutta.

QLR:n portviinit eivät koskaan ole hilloisia tai makeita, vaan talon tarkoitus on tuottaa kepeämpää (jos tämä väkevöidystä sallitaan), elegantimpaa tyyliä. Siten myös tanniinirakenne on hienostunut.

Ruokasuositus

Klassinen portviiniyhdistelmä ovat sinihomejuustot; stilton brittiläisittäin, roquefort tai gorgonzola mannermaalla, tai upeat suomalaiset artisaanijuustot. Myös koville, hyvin kypsyneille juustoille, kuten vanha gouda, comté tai cheddar. Meheville tummien marjojen ja talvisten mausteiden sävyttämille marjapiirakoille. Kaikenlaisille suklaisille jälkiruoille.

Viinialue

Rypäleet viljellään A-luokitelluilla tarhoilla, lähellä Pinhãoa. Useimmat port-talot kypsyttävät viininsä Oporton varastoissa. QLR taas haluaa varmistaa kaikkien tuotteidensa jäljitettävyyden, joten tuotteet kypsyvät syvällä Douro-joen laaksossa, heidän omissa kellareissaan.

Muuta

Käsinpoiminta, rypäleet poljetaan perinteisesti jaloilla betonisissa altaissa, lagareseissa. Neljän vuoden kypsytys valtavissa, 10.000 l tammi- ja kastanjasammioissa, jotka ovat yli satavuotiaita.

QLR noudattaa kestävän viljelyn ja viinituotannon ADVID & SATIVA -menetelmiä.

Lehdistö

91 pts - Wine Enthusiast 201892 pts - Decanter, 12/2018

Pullokoko
75 cl
Hinta Alkossa

29,90 € ALV. 24% 24,11 € ALV. 0%

Saatavilla Alkosta tuotenumerolla 374017
Siirry tästä Alko.fi verkkokauppaan