Riesling Grand Cru Berg Schlossberg Trocken 2016

Lataa pdf
Rypälelajikkeet
Riesling
Alkoholi
11,50 %
Kuvaus

Berg Schlossberg on kuuluisin ja arvostetuin viidestä Rüdesheimin alueella sijaitsevista 'single vineyard'-viinitarhoista, jotka ovat saaneet 'Grand Cru'-luokituksen. Viinitarha on saanut nimensä sen ylärinteillä sijaitsevasta Ehrenfels linnan raunioista. Schlossbergin viinit ovat ryhdikkäitä ja kompleksisia sekä kestävät todella pitkää kellarikypsytystä.

Luonnehdinta

Nuorekas ja kristallinkirkas väri. Tuoksu on vielä ujo ja tarvitsee aikaa kehittyäkseen; greippiä, mausteisuutta sekä tuoretta persikkaa ja persikan kiveä. Maku on kuiva ja nuorekas sekä erittäin hapokas. Tämä tyylikäs viini vaatii aikaa kehittyäkseen ja päästäkseen näyttämään täyden potentiaalinsa.

Ruokasuositus

Hienostuneet kala- ja äyriäisruoat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty 3,5 hehtaarin kokoiselta palstalta, Grand Cru Berg Schlossberg viinitarhalta, joka on arvostetuin Grand Cru tarha Berg Rüdesheimissa. Tämä upea viinipalsta sijaitsee Rüdesheimin viinialueen Grand Cru-osan rinteillä, jotka ovat jyrkimmät koko Rheingaun alueella (70% kaltevuus!). Maaperä on erittäin mineraalipitoista lössimaata sekä liuskekiveä.  

Laatikkokoko
6 kpl/laatikko
Hinta

65,00 € ALV. 24% 52,42 € ALV. 0%