Savagnin Arbois Blanc 2014

Lataa pdf
Rypälelajikkeet
Savagnin
Alkoholi
13,50 %
Kuvaus

Arbois on merkittävin viinialue Jurassa ja se on saanut nimensä alueen sydämessä sijaitsevasta pienestä Arbois-nimisestä maalaiskaupungista, jossa kuuluisa mikrobiologi Louis Pasteur (pastöroinnin keksijä) asui koko ikänsä. Savagnin on Juran viinialueen vanha alkuperäislajike ja kuuluisien Juran helmien Vin Jaune sekä Vin de Paille-viinien perusta.

Luonnehdinta

Kirkas, syvän keltainen väri. Tuoksu on upean aromaattinen ja eläväinen; sherrymäisyyttä, tuoretta saksanpähkinää, suolaisuutta, hunajaa ja kypsää omenaa sekä aprikoosia. Maku on kuiva, intensiivisen voimakas ja kevyesti paahteinen sekä pähkinäinen, mutta Tissotin tyyliin samalla todella puhtaan hedelmäinen ja tyylikäs. Baby Vin Jaune!   

Ruokasuositus

Aperitiivi, tuhti maalaisranskalainen keittiö (Coq au Vin Jaune ja huhtasienet) sekä erityisesti kypsä Comté- sekä Morbier-juusto saksanpähkinöiden kanssa tarjottuna.

Viinialue

AOC Arbois, Juran pohjoisosassa. Kahden pienen viinipalstan sekoitus (En Spoix ja La Vaseé), joiden kokonaispinta-ala on yhteensä noin 2 hehtaaria. Maaperä on pääosin savea triassi-aikakaudelta. Savagnin-köynnösten keski-ikä on noin 30-vuotta.

Muuta

Viini on kypsynyt 30 kuukautta neutraaleissa 228l tammitynnyreissä 'Vin Jaune'-tyyliin flor-hiivakerroksen alla. Tissotin viinitalo noudattaa tarhoillaan bio-dynaamisia viljelyperiaatteita (Demeter ja Ecocert-sertifioitu).

Laatikkokoko
6 kpl/laatikko
Hinta

40,00 € ALV. 24% 32,26 € ALV. 0%