Tandem Syrah 2015

Lataa pdf
Rypälelajikkeet
Syrah.
Alkoholi
13,00 %
Kuvaus

Tandem-viiniprojekti syntyi vuonna 2004 Alain Graillotin vieraillessa Marokossa maahantuojansa, Thalvin-viinitalon luona. Graillot tutustui tilan nuoreen vetäjään ja enologiin, ranskalaiseen Jacques Poullaineen ja tämä sai Graillotin vakuuttuneeksi, että valikoiduilla tarhoilla voidaan tehdä todella hyvää syrah-viiniä. Tavoitteeksi muodostui tuottaa eurooppalaistyylistä, raikasta ja aromikasta viiniä. Thalvin on belgialaisten sijoittajien vuonna 1923 perustama viiniliike, joka omistaa 900 hehtaaria tarhoja Marokossa.

Luonnehdinta

Syvän punainen, kirkas, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on aromikas, mausteinen, varsin raikas ja syrah-lajikkeelle tyypillinen; tummaa marjaa, lakritsaa, vaniljaa, yrttejä. Maku on keskitäyteläinen, mausteinen, tasapainoisen raikas ja varsin pehmeä.

Ruokasuositus

Loistava yleisviini voimakkaille liharuuille ja kypsille juustoille.

Viinialue

Valikoidut sopimusviljelijöiden tarhat Marokon rannikolla, Rommanin ja Benslimanen kaupunkien läheisyydessä, 200-400 metrin korkeudella merenpinnasta. Tarhojen etäisyys Atlantille on noin 20-50 kilometriä ja meren viilentävä vaikutus antaa hyvät olosuhteet aromikkaan viinin tuottamiseen.

Muuta

Rypäleet on valikoitu tarkkaan ja kaikki rangat on poistettu ennen käymistä. Viiniä on käymisen jälkeen kypsytetty 15 kuukautta ennen pullottamista. 50 % viinistä on kypsynyt betonitankeissa ja 50 % tammitynnyreissä, joista 10 % on uusia tynnyreitä.

Laatikkokoko
6 kpl/laatikko
Hinta

18,20 € ALV. 24% 14,68 € ALV. 0%