Verduno Pelaverga 2018

Lataa pdf
Rypälelajikkeet
Pelaverga 'piccolo'
Alkoholi
14,50 %
Kuvaus

Pelaverga-rypälelajike on Piemonten alueen historiallinen harvinaisuus, jota vain muutama pientuottaja enää viljelee. G.B. Burlotton Pelaverga-lajikkeesta tehtyä viiniä pidetään kyseisen lajikkeen referenssinä ja esikuvana.  

Luonnehdinta

Elegantti ja kepeä vaalean kirsikan punainen väri. Nuoressa viinissä tuoksu on yllättävän aromaattinen ja miellyttävä;  täynnä punaisia marjoja ja upeaa hedelmäisyyttä sekä hieman mausteisuutta ja vihreitä aromeja. Maku on keskitäyteläinen ja puhtaan hedelmäinen ja raikas. Viinissä on hyvä hapokkuus ja kirpeät tanniinit. Omalaatuinen ja mielenkiintoisen kepeä viini klassiselta huipputuottajalta.

Ruokasuositus

Kevyemmät liharuoat, tapakset, erilaiset raakamakkarat ja sisäelimet sekä Piemonten alueen juustot.

Viinialue

DOC Verduno, joka sai DOC luokituksen vasta 1995. Se sijaitsee DOCG Barolon luoteispuolella muutama kukkula pohjoiseen kuuluisasta La Morran kunnasta. Rypäleet on kerätty kolmelta eri palstalta Verdunon alueelta, jossa köynnökset kasvavat kalkkipitoisella maaperällä yli 350m korkeudella merenpinnasta. 

Muuta

Viini on kypsynyt 3 kuukautta suurissa ja vanhoissa tammiastioissa, jonka jälkeen kypsytys on jatkunut 2 kuukautta terästankeissa.

Laatikkokoko
6 kpl/laatikko
Hinta

18,50 € ALV. 24% 14,92 € ALV. 0%