Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2019

Avignonesi, Toscana, Italia

Luomu Väliaikaisesti loppu Vegan Biodynaaminen

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Sangiovese

Alkoholi

13,50

Luonnehdinta

Kaunis, syvän rubiini. Tuoksu on mehevä mausteinen, kypsää kirsikkaa, karhunvatukkaa, balsamicoa, yrttejä. Maku on täyteläinen, mehevä, hyvähappoinen, ryhdikäs ja pitkä.

Ruokasuositus

Tummat lihat, etenkin hiiligrillatut, riista, kypsät juustot.

Viinialue

Tuottajan valikoidut tarhat Montepulcianon alueella, köynnösten ikä 10-40 vuotta.

Lehdistö

92/100p James Suckling: "A savory and pretty nuanced Vino Nobile here showing orange zest, plums, grapefruit, mineral and fine spices. A twist of mineral salinity on the palate with firm, tense tannins and a pure, pithy finish. From biodynamically grown grapes."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin tammitynnyreissä 18 kuukauden ajan.

Hinta

30,20  ALV. 24%

Toscana, Italia

Avignonesin viinitila sijaitsee Valiano di Montepulcianon kylässä Montepulcianon viinialueella. Talolla on myös tarhoja viereisellä Cortonan viinialueella. Tila on saanut nimensä sen entiseltä omistajaperheeltä mutta nykyään se on belgialaisen juristin ja viininystävän, Virginie Saverysin omistuksessa. Virginien luotsaamana talo siirtyi kokonaan luonnonmukaiseen viljelyyn (koko 169 ha) vuonna 2011 ja vuonna 2016 tila sai täyden sertifioinnin. Tämä ei kunnianhimoiselle ja päättäväiselle omistajattarelle ole riittävää vaan luvassa on tulevaisuudessa myös biodynaaminen sertifiointi vuonna 2019. Avignonesi tunnetaan klassisen eleganteista viineistään.

Avignonesi työllistää noin 50 henkilöä ympäri vuoden eri tehtävissä, joista suurin osa on naisia. Monet näistä työntekijöistä työskentelivät ennen suurella paikallisella tupakkatehtaalla, mutta työt tehtaalla ovat katoamassa kokonaan. Paikallisen yhteisön tukeminen on ollutkin Avignonesille aina tärkeää ja tästä viimeisimpänä esimerkkinä, he antoivat hehtaarin kokoisen viinitarhan paikallisen yliopiston käyttöön 10 vuodeksi. Opiskelijat käyttävät tätä tarhaa tutkiakseen köynnösten istutustiheyden ja -muodon vaikutuksia köynnösten käyttäytymiseen ja rypäleiden laatuun.