Au naturel

Au Naturel

Tulosta

Natural-viinien tekijöitä yhdistää pyrkimys antaa viinin syntyä mahdollisimman luonnollisesti, ilman teknologiaa tai kemiallisia lisäaineita. Filosofiaan liittyy yleensäkin luonnon monimuotoisuuden kunnioittaminen ja edistäminen viinitarhassa.

Ranskasta alkunsa saanut liike on kerännyt suuren määrän kannattajia kaikkialla maailmassa. Monin paikoin, pohjoismaista selvimmin Tanskassa, natural-viinit ovat nousseet elinvoimaiseksi itsenäiseksi trendiksi puhtaita makuja etsivän gastronomian puitteissa. Pikkuhiljaa ilmiö on rantautunut myös Suomeen.

Natural-viinit viljellään kokonaan ilman synteettisiä lannoitteita tai myrkkyjä, ja viinin valmistuksessa käytetään vähän tai ei lainkaan sulfiitteja. Viinit tehdään usein esiteollisin menetelmin, esimerkiksi jalan murskaamalla ja uuttamalla tertut rankoineen. Käyminen tapahtuu villihiivojen voimalla, ja usein viinejä ei stabiloida eikä suodateta.

Parhaat natural-viinit pystyvät hämmästyttämään ja inspiroimaan. Silloin aromikirjon syvyys ja intensiivisyys vievät täysin toiseen maailmaan, kuin mihin tavanomaisemmat viinit ovat totuttaneet. Voidaan puhua melkein kokonaan eri juomasta.

Vindirektillä maistoimme yli 700 natural-viiniä puolen vuoden ajan. Monella meistä oli ollut vaihtelevia kokemuksia ja oli mielenkiintoista huomata miten monimuotoisia ja gastronomisia viinit olivat. Uskomme vahvasti, että olemme löytäneet jyvät akanoista uuteen alati päivittyvään Vindirekt Au Naturel valikoimaamme.