Tarina

Vindirektin on perustanut Suomeen Jean-François Galtat vuonna 1998 ja hänen sydämensä sekä perheensä ovat olleet täällä siitä lähtien.
Image of the founder of Vindirekt, Johnny

Johnny on syntynyt Champagnen maakunnassa Ranskassa, joten hän on perinyt rakkauden viiniköynnöksiin jo äidinmaidosta. Nuoruudessaan Johnny matkusti ympäri maailmaa toimien viinintekijänä eri taloissa.

Vindirekt oli ensimmäinen viinien maahantuontiyritys Suomessa, joka aloitti harvinaisten, niin kutsuttujen allokoitujen viinien maahantuonnin. Vindirekt on kasvanut tasaisesti vuosi toisensa jälkeen ja nykyään yrityksessä on töissä 16 henkilöä kattaen myynnin, logistiikan sekä markkinoinnin. Myyntitiimillämme on poikkeuksellisen vahva osaaminen viineistä ja se yhdistettynä tulokselliseen asiakaspalvelun kehittämiseen ovat asioita joista olemme erityisen ylpeitä. Keskisuurena toimijana portfoliomme kattaa monipuolisen valikoiman laadukkaita tuotteita ja yrityksen rakenne mahdollistaa joustavan toimintamallin, jota asiakkaamme arvostavat.

Meillä on asiakkaana yli 400 ravintola-alan toimijaa ja useita edustamiamme tuotteita löytyy myös Alkon valikoimista. Sen lisäksi kehitämme pitkäjänteistä yhteistyötä useiden matkustus-sektorin asiakkaiden kanssa.

Vindirekt on vieläkin yksityisomistuksessa oleva viinien maahantuoja, jonka intohimona ovat tarinalliset ja poikkeuksellisen laadukkaat viinit. Haluamme taata asiakkaillemme tasaisen laadun ja kohtuullisen hintatason. Useimmat viinitalomme ovat pääsääntöisesti pieniä tai keskisuuria tuottajia, jotka laadun ohella pyrkivät pitkäjänteiseen ja kestävään liiketoimintaan. Yrityksen toimitilat ovat Helsingin design- ja taidekeskittymän keskellä Suvilahdessa, jossa toimii mm. useita valokuvausstudioita, kuvataiteilijoita, kirjailijoita ja yrityksiä. Alueella järjestetään myös runsaasti erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Olemme matkalla kohti ympäristövastuullisempaa toimintatapaa. Rakennamme Ekokompassi ympäristöjärjestelmää Vindirektille.

ekokompassi

Responsibility

Sitoutuneena ympäristön kestävään kehitykseen, lupauksemme viinien maahantuontiyrityksenä on vaalia luontoa ja vähentää ekologista jalanjälkeämme. Tavoittelemme muun muassa seuraavia toimenpiteitä:

Viinivalikoima

Valitsemme huolellisesti viinintuottajia, jotka jakavat sitoutumisemme kestävään viljelyyn ja tuotantoon. Suosimme viinejä, jotka ovat peräisin ympäristöystävällisiltä ja sertifioiduilta viinitarhoilta. Haluamme myös, että tuottaja saa reilun korvauksen viineistään ja näin ollen pystyy investoimaan kehitykseen.

Hiilijalanjäljen pienentäminen

Tavoitteenamme on vähentää hiilijalanjälkeämme kaikissa toimintamme vaiheissa. Otamme käyttöön energiatehokkaita ratkaisuja ja suosimme uusiutuvien energialähteiden käyttöä. Muun muassa suosimme etäpalavereja ja matkustamme vain kun on pakko. Ympäristöystävällisempi vaihtoehto on melkeinpä automatisoitu valintaperusteisiimme.

Pakkausinnovaatiot

Pyrimme minimoimaan pakkausmateriaalien ympäristövaikutukset valitsemalla kierrätettäviä ja kestäviä vaihtoehtoja ja suosimme kevyitä pulloja. Kannustamme myös asiakkaitamme kierrättämään.

Vastuullinen kuljetus

Teemme yhteistyötä kuljetusyhtiöiden kanssa, jotka panostavat vähäpäästöisiin kuljetusratkaisuihin. Voimme esimerkiksi optimoida kuljetusreittejä ja käyttää tehokkaita logistiikkamenetelmiä. Kompensoimme PK-seudun kuljetukset.

Koulutus ja tiedotus

Tarjoamme tietoa ja koulutusta henkilökunnallemme ympäristöystävällisistä käytännöistä ja kestävistä vaihtoehdoista. Jaamme myös tietoa asiakkaillemme sekä tuottajille, jotta he voivat tehdä tietoisia valintoja ympäristön hyväksi. Jaamme tietoa positiivisuuden kautta, onnistumisia esimerkkeinä käyttäen.

Jatkuvuus ja parantaminen

Sitoudumme jatkuvasti arvioimaan ja parantamaan ympäristösuoritustamme. Tavoittelemme aktiivisesti uusia tapoja vähentää vaikutustamme ympäristöön ja sopeutua kestävyyteen liittyviin haasteisiin. Tämä on kirjattu yrityksen strategiaan ja henkilöstö on siihen täysin sitoutunut.

Missio

Olemme dynaaminen ja intohimoinen viinien maahantuoja, jonka ammattitaitoa ovat tinkimättömän laadukkaat viinit. Palvelemme asiakkaitamme tasokkaasti ja vastuuntuntoisesti.

Viinikerho le Wine Club

Sukella viinien maailmaan aivan uudella tavalla. Liity joukkoomme ja saat ainutlaatuista tietoa sekä kutsuja erityistapahtumiin. Anna viiniseikkailusi kohota uusiin korkeuksiin!