Emmanuel Brochet

Champagne / Ranska
Image of the producer

Emmanuel Brochet otti perheensä tarhat haltuun vuonna 1997, josta lähtien hän on huolehtinut Montagne de Reimsin pohjoisosan 1er Cru kylän Villers-aux-Noeudsin alueella sijaitsevasta alle 3 hehtaarin kokoisesta viinitarhasta.  Emmanuel muutti heti vastuun saatuaan tarhojen viljelyn luomuksi ja 2011 vuodesta saakka hänen samppanjansa ovatkin Ecocert-luomusertifioituja. Emmanuel kiteyttää viininviljely-filosofiansa näin: "The way I came to organic farming was not through any sort of militant philosophy, but through the pleasure of wine. If you take pleasure in what you do, and if your environment gives you pleasure, your work will be better. It's question of harmony."

Emmanuelin koko tuotanto tulee yhdeltä 'Le Mont Benoit'-nimiseltä itään suuntauvalta savi- ja kalkkikiviperäiseltä palstalta, jossa vanhimmat köynnökset on istutettu jo vuonna 1962. Tarhalla kasvaa kaikkia kolmea Champagnen alueen päärypälelajiketta ja kukkulan yläosien vanhimmat köynnökset ovat pelkästään Pinot Meunieria ja Chardonnayta, joista hän tekee kahta huikeata yhden lajikkeen vuosikerta-samppanjaa (Haut Chardonnay, Les Hauts Meunier). Talon päätuote on Champagne 'Le Mont Benoit', joka on kolmen lajikkeen blend ja on useimmiten kahden vuosikerran sekoitus. Viininvalmistuksessa Emmanuel käyttää pientä 2000-kilon vertikaalista puristinta, joka on pienin sallittu koko Champagnessa. Hän käyttää ainoastaan cuvéeta eli ensimmäisen puristuksen mehua samppanjoihinsa ja toinen pressi eli taille:n hän tislaa ja käyttää kuuluisaan Ratafiaansa. Viinit käyvät villihiivoilla ja malolaktinen käyminen tapahtuu jos on tapahtuakseen, riippuen viinistä ja vuosikerrasta. Sokerinlisäys on pääosin Extra-Brut tasoa. Keskimääräinen vuosituotanto on noin 9500 pulloa.

Viinikerho le Wine Club

Sukella viinien maailmaan aivan uudella tavalla. Liity joukkoomme ja saat ainutlaatuista tietoa sekä kutsuja erityistapahtumiin. Anna viiniseikkailusi kohota uusiin korkeuksiin!