Gonzalo Gonzalo & The Wine Love

Rioja / Espanja
Image of the producer

The Wine Love on kahden innovatiivisen espanjalaisen viinintekijän Gonzalo Gonzalon ja Mar Motan yhteinen viiniprojekti La Riojan alueella. The Wine Love sai alkunsa vuonna 2004 ja ensimmäinen cuvee sai nimensä Orgullo. Tällä hetkellä Gonzalo ja Mar Mota tuottavat yhdessä ehdottomasti yksiä Espanjan kiinnostavimpia natural-viinejä ja tämä ei pelkästään vaan siksi että he tekevät huippuviinejä vaan myös heidän oman hieman hullunkurisen 'anarkisti-taiteilijapersooniensa' takia. Viinitarhoilla toimitaan biodynaamisin periaattein ja kellarityöskentely tapahtuu 'low-interventionist'-tyyliin; villihiivat, sementtitankit, ei kirkastusta, ei suodatusta ja sulfiitin lisäys on todella vähäistä. Gonzalo Gonzalo ja Mar Mota ovat osoittaneet että Riojan alueella on mahdollista työskennellä biodynaamisesti ja tuottaa natural-viinejä ja vieläpä kohtuuhintaan.

Gonzalolla on noin 25 hehtaaria tarhoja Riojan alueella Fuenmayorin kylän ympäristössä, joista 12 hehtaaria menee The Wine Love-projektiin. Lisäksi hän vuokraa yhdessä Mar Motan kanssa 5 hehtaarin palstaa Navarran puolella Oliten kylän lähellä, jossa heidän pieni kellarinsa sijaitsee. Vuosituotanto kokonaisuudesssaan on noin 70 000 pulloa.

Gonzalo Gonzalo (GG) on syntynyt Riojan alueen keskuksessa Lõgronon kaupungissa ja hänen perheellään on pitkä viininviljely- ja valmistus historia takanaan Rioja Altan alueella ja herra itsekin on opiskellut enologiksi La Riojan yliopistossa. Ennen oman natural-viiniprojektin aloittamista, Gonzalo pyhitti elämänsä matkustamiselle ja työskenteli monilla pienillä viinitiloilla ympäri Ranskaa ja Italiaa jonka aikana hän tutustui natural-viinien maailmaan. Hän ammensi myös viininvalmistus oppeja Espanjan maalla suurissa 'teollisissa' viinitaloissa, joiden viininvalmistus tapoihin hän kuitenkin kyllästyi hyvin nopeasti ja lähtikin seuraamaan ranskalaisten ja italialaisten natural-viini esikuviensa jalanjälkiä. Vuonna 2003 GGn isällä todettiin Parkinsonin tauti, jolloin hän palasi takaisin kotiseudulleen ja aloitti oman projektinsa yhdessä Mar Motan kanssa.

Mar Mota (The Boss) on suuri biodynaamisen viljelyn puolesta puhuja ja onkin vahvasti mukana viinitarhoilla työskentelyssä sekä myös vastaa talon kaikkien viinien etikettimaailmasta. Hänen perheellään on pitkä historia artisaani viinitynnyrinvalmistajina San Vicentessä, mutta Mar Mota ei seurannut perheensä jalan jälkiä vaan lähti opiskelemaan kemiaa ja enologiaa La Riojan yliopistoon, jota kautta hän tutustui Gonzaloon.

Viinikerho le Wine Club

Sukella viinien maailmaan aivan uudella tavalla. Liity joukkoomme ja saat ainutlaatuista tietoa sekä kutsuja erityistapahtumiin. Anna viiniseikkailusi kohota uusiin korkeuksiin!