Corvezzo on luomuproseccojen edelläkävijä
Venetsialaisesta baarista kuuluu iloista puheensorinaa. On aperitiivin aika ja lasit täyttyvät hedelmäisestä kuohuvasta, proseccosta. Venetsian sydämestä, Piazza San Marcolta, on vain tunnin matka Corvezzon viinitilalle Cessaltoon. Corvezzo on yksi merkittävimmistä luomuproseccon tuottajista ja tällä hetkellä ainoa, jonka koko tuotanto on 100 % luomusertifioitua.

Cessalton alue Venetossa tunnetaan hedelmällisyydestään jo roomalaisten ajoista lähtien. Täydellinen paikka viinin viljelylle, tuumi Giovanni Corvezzo, joka vaimonsa Marian kanssa perusti sinne viinitilan vuonna 1960. Kokemusta perheessä jo oli, sillä Giovannin isä Giuseppe työskenteli aatelisten omistamilla viinitarhoilla vuosisadan alkupuolella.
Kun seuraava sukupolvi otti ohjat käsiinsä 1970–80-luvuilla, alkoi paitsi tilan laajennus myös määrätietoinen työ viinituotannon luonnonmukaistamiseksi. Renzon ja Giuseppe nuoremman johdolla Corvezzosta tuli alueen pioneeri kasvinsuojeluaineiden käytön vähentämisessä ja tuholaisten luonnonmukaisten torjuntakeinojen käyttämisessä.

Tänä päivänä Corvezzon tilaa luotsaa Giovanni Jr. ja vihreä filosofia näkyy niin viinipelloilla kuin kellareissa. 150 hehtaarin kokoisella tilalla lähes kaikki sähköenergia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kierrätysmateriaaleja hyödynnetään ja viinipullot ovat aiempaa kevyempiä. Synteettisistä rikka- ja kasvimyrkyistä Corvezzo luopui jo vuonna 1999 ja luomuprosessi käynnistyi virallisesti vuonna 2010.
Miten viiniä voisi tehdä vastuullisemmin ja kestävämmin? Se on Corvezzon tilalla jokapäiväinen kysymys. Sama kysymys kiinnostaa enenevässä määrin myös viinin ystäviä niin venetsialaisessa kuin tamperelaisessa ravintolassa.

Tiesitkö, että…
- Prosecco tehdään pääosin valkoisesta Glera-rypäleestä, jota kutsuttiin aiemmin nimellä Prosecco. Siitä syntyy kukkainen, hedelmäinen ja kepeä kuohujuoma.
- Corvezzon proseccot ovat paitsi luomuja myös vegaanisia.
- Roseeproseccon valmistus sallittiin vasta muutama vuosi sitten. Viinin väri tulee punaisesta Pinot Noir -rypäleestä.
Corvezzo Organic Prosecco Extra Dry
Corvezzo Organic Prosecco Extra Dry on osoitus kestävästä kehityksestä ja laadusta.
Kuohuviininä se on elegantti siinä on samettinen suutuntuma, joka syntyy harmonisesta jäännössokerista. Hienostuneet kuplat nostavat pintaan akaasian kukkien tuoksua, omenaisuutta ja persikkaisuutta.
Maku on tasapainoinen ja hyvin rakennettu, ja jälkimaku on miellyttävä ja viipyilevä.
15,02 € 75 cl