Kesän herkullisin uutuus Karl Haidle Rosé nyt saatavilla lähes kaikista Alkoista!

Uusi kauden parhaat viinit Alkossa -lehtinen! Katso digiversio!

Italia/
Kuohuviini/
Viinialueet

Corvezzo on luomuproseccojen edelläkävijä

Julkaistu 29. heinäkuuta 2025

Venetsialaisesta baarista kuuluu iloista puheensorinaa. On aperitiivin aika ja lasit täyttyvät hedelmäisestä kuohuvasta, proseccosta. Venetsian sydämestä, Piazza San Marcolta, on vain tunnin matka Corvezzon viinitilalle Cessaltoon. Corvezzo on yksi merkittävimmistä luomuproseccon tuottajista ja tällä hetkellä ainoa, jonka koko tuotanto on 100 % luomusertifioitua. 

Oskari ihastelee Cessalton maisemaa. Kuva: Ville Tuomola

Cessalton alue Venetossa tunnetaan hedelmällisyydestään jo roomalaisten ajoista lähtien. Täydellinen paikka viinin viljelylle, tuumi Giovanni Corvezzo, joka vaimonsa Marian kanssa perusti sinne viinitilan vuonna 1960. Kokemusta perheessä jo oli, sillä Giovannin isä Giuseppe työskenteli aatelisten omistamilla viinitarhoilla vuosisadan alkupuolella.

Kun seuraava sukupolvi otti ohjat käsiinsä 1970–80-luvuilla, alkoi paitsi tilan laajennus myös määrätietoinen työ viinituotannon luonnonmukaistamiseksi. Renzon ja Giuseppe nuoremman johdolla Corvezzosta tuli alueen pioneeri kasvinsuojeluaineiden käytön vähentämisessä ja tuholaisten luonnonmukaisten torjuntakeinojen käyttämisessä.

Tarkkaa työskentelyä Corvezzon viinitilalla. Kuva: Ville Tuomola

Tänä päivänä Corvezzon tilaa luotsaa Giovanni Jr. ja vihreä filosofia näkyy niin viinipelloilla kuin kellareissa. 150 hehtaarin kokoisella tilalla lähes kaikki sähköenergia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kierrätysmateriaaleja hyödynnetään ja viinipullot ovat aiempaa kevyempiä. Synteettisistä rikka- ja kasvimyrkyistä Corvezzo luopui jo vuonna 1999 ja luomuprosessi käynnistyi virallisesti vuonna 2010.

Miten viiniä voisi tehdä vastuullisemmin ja kestävämmin? Se on Corvezzon tilalla jokapäiväinen kysymys. Sama kysymys kiinnostaa enenevässä määrin myös viinin ystäviä niin venetsialaisessa kuin tamperelaisessa ravintolassa.

Idyllinen kuva traktorista tallissa Corvezzon viinitilalla. Kuva: Ville Tuomola

Tiesitkö, että…

  • Prosecco tehdään pääosin valkoisesta Glera-rypäleestä, jota kutsuttiin aiemmin nimellä Prosecco. Siitä syntyy kukkainen, hedelmäinen ja kepeä kuohujuoma.
  • Corvezzon proseccot ovat paitsi luomuja myös vegaanisia. 
  • Roseeproseccon valmistus sallittiin vasta muutama vuosi sitten. Viinin väri tulee punaisesta Pinot Noir -rypäleestä. 

 

Corvezzo Organic Prosecco Extra Dry

Corvezzo Organic Prosecco Extra Dry  on osoitus kestävästä kehityksestä ja laadusta.

Kuohuviininä se on elegantti siinä on samettinen suutuntuma, joka syntyy harmonisesta jäännössokerista. Hienostuneet kuplat nostavat pintaan akaasian kukkien tuoksua, omenaisuutta ja persikkaisuutta.

Maku on tasapainoinen ja hyvin rakennettu, ja jälkimaku on miellyttävä ja viipyilevä.

15,02 € 75 cl

 

Luomu
Vegaaninen
A wine product picture of Corvezzo Prosecco Extra Dry}

14,90 €

Luomu
Vegaaninen
A wine product picture of Think Organic Spumante Extra Dry}

12,90 €

Luomu
Vegaaninen
A wine product picture of Corvezzo Pinot Grigio Bio}

14,37 €

Luomu
Vegaaninen
A wine product picture of Corvezzo Prosecco Rosé Extra Dry}

14,20 €

Luomu
Vegaaninen
A wine product picture of Corvezzo Prosecco Extra Dry Piccolo}

4,40 €

Luomu
Vegaaninen
A wine product picture of Corvezzo Spumante Bianco Extra Dry}

11,94 €

Luomu
Vegaaninen
A wine product picture of Corvezzo Prosecco Conegliano Valdobbiadene Brut}

17,00 €

Luomu
A wine product picture of Corvezzo Spumante Rosé Brut}

12,04 €

Luomu
Vegaaninen
A wine product picture of Think Organic Spumante}

14,98 €

Viinikerho le Wine Club

Sukella viinien maailmaan aivan uudella tavalla. Liity joukkoomme ja saat ainutlaatuista tietoa sekä kutsuja erityistapahtumiin. Anna viiniseikkailusi kohota uusiin korkeuksiin!