Kesäiset viinisuositukset

Julkaistu 11. kesäkuuta 2024

Kesän herkkuja ja valoisia öitä silmällä pitäen valitsimme valikoimastamme yhdeksän eri viinisuositusta hieman eri hintaluokista. Nauti!

Most Wanted Riesling tulee Saksan Pfalzista ja siinä on klassisia lajikkeen piirteitä, kuten sitrushedelmiä ja vihreää omenaa. Viinissä on raikas hapokkuus, joka tasapainottaa sen hedelmäisiä ja mineraalisia vivahteita. Kokeile mm. aasialaisen ruoan kanssa. 

Corvezzo Prosecco Rosé tulee italialaiselta Corvezzon viinintuottajaperheeltä, joka panostaa luomuviljelyyn ja kestävään kehitykseen. Tämä on kuohuviini, joka yhdistää Glera- ja Pinot Nero -rypäleiden parhaat ominaisuudet. Viini on raikas ja hedelmäinen, siinä on punaisia marjoja, kuten mansikkaa ja vadelmaa, sekä hienovaraisia kukkaisia aromeja. Se on erinomainen aperitiivi ja sopii hyvin kevyiden salaattien ja antipastojen kanssa. 

Conde Valdemar Tempranillo on raikas tammettamaton Riojan punaviini kevytpullossa ja kestävän kehityksen sertifikaatilla. Monipuolinen ruokaviini joka sopii erityisen hyvin juustoille, grillatuille lihoille ja pastaruoille. Erikoistärppi: kokeile viiniä reippaasti viilennettynä!

Hewitson Madame M Blanc & Blanc on australialainen viini, joka tulee Hewitsonin viinitilalta Barossan laaksosta. Madame M Blanc & Blanc on tehty australialaisista Muscat Blanc à Petit Grains ja Sauvignon Blanc rypälelajikkeista. Tämä viini sopii hyvin äyriäisten, paistetun kalan ja vaalean lihan kanssa. Kesällä tämä viini on omiaan nautittavaksi rannalla eväiden ja hyvän seuran kera.

Maison du Vin Crémant on laadukas ranskalainen kuohuviini Loiren laakson johtavalta Crémant-tuottajalta. Raikkaan hedelmäisestä kuohuviinistä löytyy päärynän ja vihreän omenan aromeja, mutta myös paahteisuutta ja jopa kermaisuutta. Alueelle tyypillinen Chenin Blanc -rypäle tuo viiniin persoonallisen vivahteen. 

Hewitson Le Secateur tulee tunnetulta australialaiselta viinintuottajalta, joka sijaitsee Barossan laaksossa. Le Secateur on sekoite Grenache-, Shiraz-, Mourvèdre -rypälelajikkeista, joka tarjoaa runsaan ja mausteisen makumaailman. Viinissä on kypsiä tummia hedelmiä, kuten mustikkaa ja luumua, sekä pippurisia ja savuisia vivahteita. Le Secateur sopii erinomaisesti grillatun lihan ja voimakkaiden juustojen kanssa. 

Richter Estate Riesling on saksalainen viini Max Ferdinand Richterin viinitilalta, joka sijaitsee Mosel-joen varrella ja on tunnettu korkealaatuisista Riesling-viineistään. Tämä Riesling on klassinen ja elegantti, siinä on vihreän omenan, limetin ja persikan aromeja. Viinissä on tasapainoinen hapokkuus ja mineraalisuus, joka antaa sille raikkaan ja pitkän jälkimaun. 

Champagne André Clouet Grande Réserve tulee arvostetulta samppanjatalolta, joka sijaitsee Bouzyn kylässä Champagnen alueella Ranskassa. Grande Réserve on 100 % Pinot Noir -rypäleistä valmistettu samppanja, joka tarjoaa kypsiä punaisia hedelmiä ja briossia. Samppanjassa on hienostuneet ja runsaat kuplat sekä kermainen suutuntuma. Se sopii loistavasti juhlatilaisuuksiin ja on erinomainen kumppani äyriäisten kanssa.

The Wanderer Malbec on tehty korkealla San Juanin laaksossa erityisen pitkään auringossa kypsyneistä Malbec-rypäleistä. Tumman ja täyteläisen marjaisuuden lisäksi runsaassa viinissä maistuu tammikypsytyksen tuoma vaniljaisuus ja mausteisuus. Nappivalinta grillatulle lihalle. 

Viinikerho le Wine Club

Sukella viinien maailmaan aivan uudella tavalla. Liity joukkoomme ja saat ainutlaatuista tietoa sekä kutsuja erityistapahtumiin. Anna viiniseikkailusi kohota uusiin korkeuksiin!